Igazi magyar termék, pirítva lábosba vagy tepsiben sütve is kiváló. Gonosan, Finom pergős rizzsel sok borsal és majorannával készítjük. Az abál lében megfőtt szalonnát, húst, májat, tüdőt nyesedékeket kiszedjük, kihűtjük, majd egy daráló segítségével megdaráljuk. Eközben a rizst is megfőzzük egy üstben. A hagymát aranybarnára sütjük. Miután az összetevőket egyberaktuk beízesítjük. Ezek után hurkatöltőbe adagoljuk és lazán vékonybélbe vagy kuláréba töltjük. A mintegy 80 fokos abálében kb 40 percig abáljuk.
Felhasznált összetevők: máj, fejhús, bőrke, tüdő, szalonnanyesedék, színhús, toka szalonna, rizs, hagyma,
Fűszerek: só, bors, kömény, majoránna, szegfűbors
(telefonon)
Hétfő-Péntek: 9:00 – 15:00
(online)
Hétfő-Vasárnap: 0:00 – 24:00
3145 Mátraterenye, hrsz. 088/47.
(Egri 23-as főút 11. km Nemti és Mátraterenye között)
+36-20/426-9657
Hétfő-Szombat: 7:00 – 16:00
Vasárnap: 9:00 – 16:00
Hétfő-Csütörtök, Vasárnap: 11:00 – 16:30
Péntek-Szombat: 11:00 – 18:30
Hétfő: 7:00 – 17:00
Kedd: 7:00 – 17:00
Szerda: 7:00 – 17:00
Csütörtök: 7:00 – 17:00
Péntek: 7:00 – 19:00
Szombat: 7:00 – 19:00
Vasárnap: 9:00 – 17:00